ROAL0845_web

MS Rotterdam

Afgelopen zaterdag mocht ik het vlaggenschip van de HAL bezoeken, het MS Rotterdam. Hierbij kreeg ik een rondleiding door het gehele schip. Het schip is niet te vergelijken met de nieuwste cruiseschepen die Rotterdam aan doen. Het is geen drijvend megaschip waar duizenden passagiers op kunnen, maar een elegant schip waar aandacht is geschonken aan stijl en luxe.

Het MS Rotterdam is in 1997 in de vaart gekomen en heeft met haar lengte van 238 meter plaats voor 1400 passagiers (en 600 crewleden). Ze is in Italië gebouwd bij Fincantieri.
Het MS Rotterdam kwam rond 07:00 aan in het centrum van Rotterdam. Zij kwam vanuit Spanje en zou aan het einde van de dag weer terugvaren naar Spanje.

Op het schip ervaren we een wereld van verschil tussen de dekken waar passagiers komen en de dekken waar deze niet te vinden zijn. Een groot contrast dat de het gevoel geeft dat er echt 2 werelden aan boord te vinden zijn.

Na ruim drie uur door het schip begeleid te zijn werd het tijd om weer van boord te gaan. Volgende keer toch maar een aantal dagen bijboeken :)